Welzijn

Frans van Huizen

In het dagelijkse leven heeft iedereen het druk, uiterlijkheden zijn door onze consumptiemaatschappij belangrijk geworden, maar vergeten we het belangrijkste vaak niet?

JA, er wordt door veel mensen te weinig omgekeken naar hun eigen welzijn, hierdoor functioneren mensen minder goed, zijn ze minder plezierig in omgang en minder productief.

Dit is voor mij de reden geweest om in 2014 een opleiding tot Sportmasseur te volgen en later dat jaar een eigen praktijk te starten. Door deze start is mijn interesse in anatomie en de werking van het menselijke lichaam groter geworden en wilde daarom meer kennis vergaren. Hierdoor ben ik in staat om naast blessures ook mensen die chronische pijnklachten hebben te kunnen behandelen en heb daar al mooie resultaten mee bereikt. Daarom worden er in mijn praktijk diverse behandelmethodes toegepast. Alles om sporter en niet sporter weer blessure- en pijnvrij te krijgen.

Ik ben opgeleid en gediplomeerd om de volgende behandelmethodes toe te mogen passen.

  • Sport- en ontspanningsmassage
  • Blessurebehandeling
  • Tapen en Bandageren
  • Dry Needling
  • Ooracupunctuur
  • Triggerpoint therapie

 

Sportmassage

youtape

De term sportmassage wordt gebruikt als verzamelnaam voor diverse verrichtingen, die sportmasseurs toepassen op sporters om hen een bestendige of betere sportprestatie te laten leveren of om hen te helpen bij het herstel naar volledige sporthervatting na een blessure.


 

Ontspanningsmassage

welnessmassage

Een ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen met een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Een massage is het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging of trilling op het lichaam waarbij zowel op de huid als op de spieren wordt gewerkt. Ook het bindweefsel, de pezen en de gewrichten worden behandeld. De massages worden uitsluitend uitgevoerd door professionals.

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. Massage zorgt voor harmonie en balans tussen lichaam en geest.

Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in de duur van de behandeling, het soort wrijving, beweging, druk en de masseertechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de wrijving, beweging langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.


 

Dry Needling

DryNeedling_header

Dry Needling wordt in mijn praktijk toegepast om acute spierproblemen te bestrijden of chronische pijnklachten te verminderen. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden volgens vastgestelde patronen acupunctuur naalden in huid, spieren of zenuwen geplaatst. Dit heeft tot gevolg dat op deze plaatsen direct een stimulatie van bloed- en zuurstoftoevoer plaats vindt die er voor zorgt dat spieren en zenuwen weer naar behoren gaan functioneren en ontspannen.


 

Triggerpoint therapie

triggerpoints-1

Door het ontbreken van kennis van triggerpoints worden er jaarlijks veel diagnoses gesteld die niet juist zijn en waar de oorzaak in triggerpoints ligt i.p.v. een ernstige aandoening. Zo kunnen de volgende diagnosis gesteld zijn waarbij de oorzaak in een triggerpoint zou kunnen liggen en het probleem adequaat kan worden behandeld/verholpen door een triggerpoint behandeling: Artritis, Fibromyalgie, Hernia, Hoofdpijn, Migraine, Carpaletunnelsyndroom, Tendinitis, Bursitis, Scoliose, ziekte van Menière. Triggerpoints veroorzaken symptomen als oorpijn, duizeligheid, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, tennisarm en pijn in de geslachtsdelen.